HTML

Zoe angliaban

Aupair lettem angliaban. Elsosorban barataim es csaladom szamara hozom ezt a blogot letre, de segitseget nyujthat a meg kezdo aupairek szamara is.

Friss topikok

  • Pistike(ap): Like:D (2010.11.15. 18:53) Nyelviskola letudva
  • Pistike(ap): Örülök, hogy megint írtál. Tényleg kíváncsi vagyok a folytatására. Abba ne hagyd!:) Szeretem olvas... (2010.10.27. 22:16) Utolso het

Linkblog

London

2010.11.26. 23:39 Zoe10

Nem irtam mar regota, de en nem az a fajta vagyok aki emiatt bocsanatot ker, vagy szabadkozni kezd, egyszeruen csak nem volt idom, kedves naplom, ne haragudj. :)Elso londoni kirandulasomrol meg nem irtam, ugyhogy most potolom. Agoval talalkozok, eloben eloszor, eddig csak a skypeon beszeltunk. Nehany sikertelen probalkozas utan megtalaljuk egymast. (na jo, o talal meg engem, en az a fajta vagyok, aki az utcan az anyjat se veszi eszre, tobbszori szolitasra sem...Sosem felejtem el, mikor noveremmel meg tiz evvel ezelott, alltunk az utcan, odajott egy no, negedesen csevegett a tesommal, majd elment. Megkerdeztem ki volt ez, a valasz erosen meglepett:az anyad, nem ismerted fel?? Mentsegemre szoljon, az orok szoke anyukam, barnara festette a hajat. ) Engem azonnal elvarazsol London, orult fenykepezesbe kezdek, mint valami kinai turista, kici, occo, gepemmel. Mindent ami mozog es ami nem, a kepek 50 szazalekarol azt se tudom micsoda. Ugy dontunk setalunk, az ido szep es van mirol beszelni. Londont kb. 7 millio ember lakja igy a seta valoban seta, senki nem sieti el a dolgot. Madame tussaud muzeumnal 70 meteres sor all, bebocsatasra varva.(na annyira azert nincs jo ido) A forgalommal egyutt kell elni. Nem csak az autos veszi fel a tempot, a gyalogosok is. A lampa erteket veszti, nem nagyon nezi senki, az ember akkor megy at az uttesten (nincsenek zebra csikok) amikor az autosor engedi. A vegsebesseg itt kb. 20 km/ora. BAH csomopont ehhez kepest "free way". 12 metrovonal van, abbol mindig van olyan ami reszlegesen zarva tart. A metro pici, de szep es en nem mondanam koszosnak. A mozgolepcson mindenki jobb oldalra all, hogy a sieto utasok elferjenek. Senki nem kapkod, reklamal, ha lemarad a metrorol (elofordul a tomeg miatt) hat megvarja a kovetkezot. Ennyit a kozlekedesrol, terjunk at az emberekre. Ha angol vagy, kotelesseged napi 3 kavet meginni. Erre lehetoseget nyit szamtalan kavezo, elsosorban a Starbucks es a Costa vagy a Nero. Ha az utcan valakinek szimpatikus vagy, egyszeruen rad koszon egy "helloval". Ha van kedved beszelgetesbe kezdesz,  ha nincs akkor mosoly, majd egyszeruen tovabb mesz. Elso utunk a Picadilly circus-ra vezet. Ott van nehany neon tabla, csak ugy amerikaiasan, mas kulonben leginkabb talalkozo helynek nevezheto. Mellette China town, nevehez huen rengeteg kinaival, portekaval, kinai kajaval, ami ott szimplan csak kaja. :) Ott talalhato aber crombie is (marka bolt) ahol az eladok tancolnak, felhomaly van, szol a zene es van nehany szemrevalo fiatalember...felmeztelenul. :D

Ezutan ellatogatunk a National Gallerybe. Ott megtalalhato a festo muveszet apraja nagyja, Botticelli, Michelangelo, Leonardo da Vinci, Monet, Manet es meg sorolhatnam. A kiallitasok ingyenesek (ertheto, ha mar ennyi mindent osszeloptak maguknak, legalabb az olasz turista csodalhassa ha erre jar) Ott van rogton a Trafalgar square, szokokutakkal, lanchidi oroszlanokkal. Mogotte kukucskal Big Ben es a London eye. London zonakra van osztva, a belvaros osszesen hatra. A latogato, zona napi jegyet vasarolhat, 1-2, 1-2-3-4, vagy 1-6 zonaig. Ami erdekes lehet egy turistanak az az eslo ket zonaban fellelheto. Mi egy darabig setalunk, aztan a labam feladja es jegyert kiabal. Logikusan a nap vegen megveszem a jegyem, azzal elmegyek a King Crossig es hazarobogok a vonatommal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoeangliaban.blog.hu/api/trackback/id/tr42475904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása