HTML

Zoe angliaban

Aupair lettem angliaban. Elsosorban barataim es csaladom szamara hozom ezt a blogot letre, de segitseget nyujthat a meg kezdo aupairek szamara is.

Friss topikok

  • Pistike(ap): Like:D (2010.11.15. 18:53) Nyelviskola letudva
  • Pistike(ap): Örülök, hogy megint írtál. Tényleg kíváncsi vagyok a folytatására. Abba ne hagyd!:) Szeretem olvas... (2010.10.27. 22:16) Utolso het

Linkblog

Angolek szokasai

2010.10.16. 14:47 Zoe10

Hetvegere kezdem kiismerni magam az angol eletmodban. Itt mindenki mosolyogva koszon, mosolyogva beszel, mosolyogva setal...persze csak hazon kivul. Kicsit kepmutatonak tunik, nem ez a magyarmodi, nem megy meg nekem se. Folyamatosan "How are you"znak, amire az a valasz "I am fine, thanks". Ha neked eppen kavics ment a cipodbe es mar vegig karistolta a labad, akkor is mosoly, "I am fine, thanks". Az, hogy gazdag orszag mar az elso pillanattol egyertelmu. Nem zebrak vannak, hanem kis kockak, hogy a vakok erzekeljek, minden lampa sipol, a kozertekben onkiszolgalo kasszak (igy aki ide akar jonni eladonak, uccu, mert 10 ev mulva erre mar nem lesz lehetoseg). Nincsenek nepszaporulati problemak, atlagosnak szamit a 3-4 gyerek. Az iskola nagyon "international" akad itt kinai, afrikai, indiai szep szammal. A tanitas reggel 9-tol negyed 4-ig tart, ezalatt megcsinaljak a hazifeladatokat is, igy otthon nem kell tanulni. Rengeteg iskolaban kotelezo az egyenruha. Felnott fejjel tetszik, mert legalabb nem tema, hogy neked Nike van, pedig az "gagyi". A ruhazati cikkek nem dragak, az elelmiszer kicsit, de abban sincs sok kulonbseg. A lakas arak a plafonon es az alberlet sem olcso, de fizetheto, ha dolgozik az ember es tud takarekoskodni. A vacsora nalunk nagyon "fitness", rengeteg a zoldseg es azt eszik a pizzahoz is. Az adagok kicsik, reggelizni nincs idom, delbe jutok reggelihez, majd este 7-kor vacsorahoz, igy igen hamar fogyasnak indulok. Konzervativ angolek, tisztitott vizet isznak (a narancslet en tavolitom el gyors egymasutanban) es vajas piritost esznek ebedre. Hat hol van ehhez kepest, a rantott hus, paprikas krumpli, rakott krumpli... Hamar elkezd hianyozni a magyar konyha, pedig en a huslevest hus nelkul eszem es nem szeretem a porkoltet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoeangliaban.blog.hu/api/trackback/id/tr842375917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása